top of page

Al 30 jaar bij de club!

Bijgewerkt op: 3 mei 2023

Hallo, ik ben Ine Janssen en al ruim dertig jaar lid van Schildersclub d’n zolder in Zeeland. In 1986 ben ik in Ravenstein komen wonen ( inmiddels in Schaijk) en zocht een Schildersclub. Toen hoorde ik dat er in Zeeland een schildersclub was boven de bibliotheek. “D’n Zolder”

Harry Hermes was toen degene die de club aanstuurde en had in die tijd, heel veel leden. Ik heb aan Harry een fijne leermeester gehad, het was een groot verlies toen hij overleed. We moesten op eigen benen verder, we hebben verschillende begeleiders gehad, maar meestal, met de leden die al langer op de club zaten, hebben we elkaar geholpen, en dat is nu nog zo, wat de een goed weet wordt geleerd aan de ander. Ook de workshops gegeven door leden maar ook externe begeleiders, zijn toen gerealiseerd en daar wordt veel plezier aan beleefd. Ik zit nu na ruim dertig jaar ( sinds 1989) nog steeds op de donderdagavondgroep en heb geruime tijd in het bestuur gezeten tot en met 2020. Vele jaren zaten we boven de oude bibliotheek, sinds de (ver)-bouw van de dorpshuis hebben we een tijdje op de zolder van de vlashoeve gezeten dat was ook een fijne plek. Sinds november 2022 zitten we dus in t nieuwe dorpshuis en ook weer boven (zolder) bijna op onze oude plek. Het is effe wennen omdat alles zo nieuw is, maar we hebben er ook weer een fijne ruimte. In het begin dat ik schilderde op de club, deed ik dat, zoals toen de meeste deden, vaak boerderijtjes in olieverf en oefende ik vaak in t tekenen van bv stillevens etc. Op de zolder stonden allerlei voorwerpen om na te tekenen bv een mand vol klompen en schaatsen. Ook was er na de pauze gelegenheid om een snelle schets van iemand te maken om verhoudingen etc te oefenen, meestal 10 minuten. Zo stimuleerde we elkaar ook eens wat anders te schilderen. Toch heb ik vanaf het begin getracht ook met andere materialen te schilderen en ook andere onderwerpen, zoals met pastel, aquarelverf en acrylverf, portretten, bloemen, religieuze onderwerpen en abstract. Zelfs schilder ik graag digitaal op mijn IPad , en gebruik het digitale schilderwerk vaak als voorwerk voordat ik t op canvas uitwerk. Momenteel werk ik t meest met tempera-ei verf en maak ik Iconen, op houten plankjes bewerkt volgens Byzantijnse regels, daarvoor heb ik buiten de club om verschillende cursussen gevolgd. Hieraan beleef ik op dit moment het meeste plezier. Afgelopen jaarvergadering begin 2023, ben ik gehuldigd met een prachtige bos bloemen omdat ik ruim dertig jaar lid ben van de club, dat was een verrassing en erg leuk, een stimulans om door te gaan. Groet Ine Janssen

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page