top of page
  • lammie50

Mijn naam is Akke Strikwerda

Een kleine levensloopEr werd mij gevraagd een klein stukje over mijzelf te schrijven in verband met mijn deelname aan de schilder club alhier. Mijn naam is Akke Strikwerda geboren in 1945. In 2016 ben ik met mijn man vanuit Friesland naar Zeeland verhuisd. Tijdens een eerdere vakanties bij mijn dochter, die hier al veel langer woont, had ik al eens in het Rookelijzer gelezen, dat er in Zeeland een schilder club bestond, die boven de bibliotheek haar ruimte had en net als het Sneeker Palet in Sneek, waar ik jaren lid van ben geweest. Van jongs af aan heb ik altijd interesse gehad in creatieve vakken, zoals tekenen, schilderen, handwerken en boetseren en in kunstgeschiedenis. Heb diverse 3degraad bevoegdheden behaald via toen nog bestaande avondopleidingen in Drachten, Leeuwarden en Sneek. Naast mijn verschillende werkzaamheden diverse andere cursussen gevolgd. Bij het Sneeker Palet heb ik jaren met veel plezier geschilderd en na onze verhuizing naar het dorp Zeeland heb ik mezelf al gauw als lid aangemeld. Nu schilder ik daar alweer een paar jaar met veel plezier, met een tussenstop van 2 jaar, wegens ziekte en overlijden van mijn man. In deze tijd van beperkende maatregelen, heeft ons bestuur samen met de gemeente een oplossing gevonden om ondanks de coronamaatregelen door te kunnen gaan.Ik ben er erg blij mee, want zoals velen, vind ik het fijn om op deze manier nog mensen te kunnen ontmoeten, de gezelligheid te ervaren en elkaar te inspireren en te adviseren. Zelf schilder ik graag details uit eigen gemaakte foto’s, waaronder landschappen, gebouwen, bruggen etc. Naast de vele boekwerken die er ter inzage liggen, zijn er op TV diverse mooie programma`s over het schilderen. Zo is daar de serie van Jeroen Krabbe, over het leven en werken van beroemde schilders als Vincent van Gogh, Marc Chagall en Picasso. Het programma “Sterren op het doek” waar enkele Kunstenaars worden geselecteerd om een portret van een bekende Nederlander te schilderen, is ook heel boeiend om te volgen. U hebt vast wel gezien hoe Eva Jineck door onze Zeelandse Ingrid Heckenrath, in de haar karakteristieke schilderstijl werd geportretteerd. Ook het programma” Project Rembrandt”, waarbij er bij diverse opdrachten veel adviezen gegeven worden aan de amateurschilders en de beste amateur schilder van Nederland uiteindelijk overblijft, vind ik erg leerzaam.Bij het kopje koffie en even bijpraten en dan aan het werk, ieder op zijn eigen manier, met tekenen, schilderen met aquarel-, Acryl- en of Olieverf, of met pastelkrijt etc. En helpen we elkaar steeds weer een stapje verder. Onderwerpkeuze is meestal vrij, maar voor een expositie kiezen we met elkaar wel een thema. Ook worden er diverse workshops aangeboden, zoals portret tekenen of werken met pastelkrijt. We genieten nu nog volop van de mooie ruimte boven de bibliotheek. Dit duurt niet lang meer, in verband met afbraak en nieuwbouw van de huidige locatie gaan we eerst naar een tijdelijke vervangende ruimte.


Onze website is www.schildersclubdenzolder.nl en we zijn ook op Facebook te vinden.


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page